Verhoiluala tukee kestävää kehitystä. Olemme kierrättäjiä, vanhan uusiokäyttäjiä ja kannustamme asiakkaitammekin samaan. Verhoiluala kokonaisuutena kuuluu jopa Sitran kiertotalouden kiinnostavimmat -listalle. Vanhan sohvan hävittäminen on yksityistalouksien jätteiden yksi vaikeimmin hävitettävistä tavaroista. Yksi sohva voi kuluttaa jopa 500 kiloa luonnonvaroja kaatopaikalle päätyessään. Mitä useampi näistä saadaan uusiokäyttöön, verhoiltua ja kunnostettua uudeksi kaunottareksi, sitä pienempi osuus luonnonvaroja tuhlataan.
Kestävää kehitystä toteutetaan myös Pii-Kettilän verhoomolla. Ekologinen kestävyys toteutuu muun muassa kierrättämällä ylijäämämateriaali, lajittelemalla jätteet ja purkutarvikkeet sekä uusiokäyttämällä huonekaluista kaikki mahdollinen. Vanhat hyväkuntoiset patjat pyritään vielä jakamaan uusiokäyttöön koirien patjoiksi tms. Perinteisessä verhoilussa käytetään uusiutuvia, maatuvia ja kierrätettäviä materiaaleja, modernissa verhoilussa enemmän vaahtomuovia, mutta sekin pyritään leikkaamaan tehokkaasti minimoimalla hukka ja kierrättämällä ylijäämäpalat. Nykyään löytyy myös paljon kierrätysmateriaaleista valmistettuja kankaita.
Antaessa sohvalle uuden mahdollisuuden ja tuomalla sen uudelleen verhoiltavaksi, päätyy jätelavalle vain murto-osa sohvasta. Vanhat, likaiset kankaat ja pehmusteet ovat vielä toistaiseksi hankalia kierrättää, mutta aina kiertoon saadaan vähintään metalliset jouset. Turhaan ei pehmusteitakaan kaatopaikalle kuskata – jos niillä on selkeästi elinvuosia jäljellä, saavat ne jäädä paikoilleen ja vaihtoon menee pelkkä kangas. Toisinaan taas ehjän kankaan alta vaihdetaan jämäkkyyden menettäneet vaahtomuovit sekä katkenneet jouset tai lyhennetään sohva uuteen asuntoon sopivan mittaiseksi. On uskomatonta, miten erilainen voi sohva olla verstaalle tullessa ja sieltä lähtiessä.
Maailma eli pitkään kertakäyttökulutushysteriassa, josta onneksi ollaan irtautumassa koko ajan vahvemmin ja vahvemmin. Ihmisiä kiinnostaa tuotteiden elinikä, mistä materiaalista ne on valmistettu ja kuinka suuren hiilijalanjäljen omilla valinnoilla saa aikaiseksi. Korona näytti ihmisille, että kannattaa arvostaa myös sitä mitä on lähellä. Jos rajat menevät kiinni, on samat tuotteet saatava rajojen sisältä. Saadakseen samat tuotteet rajojen sisältä on lähiyrityksiä kannatettava jo ennen kuin pahin tapahtuu. Tuotannon käynnistäminen tyhjästä voi viedä tovin – toisinaan pidemmän, toisinaan lyhyemmän, mutta elintärkeiden asioiden kanssa pienikin odotus on ikuisuus.
Ihmisten oleskellessa taas suurimman osan ajasta kotona, ovat silmät avautuneet kaikelle sille, minkä on aiemmin voinut silmistään piilottaa työn, harrastusten ja matkustelun alle. Nurkasta löytyy se maailman paras sohva, jonka kangas on niin kauhtunut, ettei siihen meinaa itsekään kehdata enää istua. Se on valinnan aika. Ostatko siis uuden sohvan vai riittäisikö tällä kertaa vanhan uudelleen muotoilu ja verhoilun uusiminen?

