Usein verhoilijalta pyydetään hinta-arviota ilman kuvaa verhoiltavasta tuotteesta, tai kysellään suurinpiirtein-arviota ”tavallisen näköiselle” tuolille. Verhoilijan maailmassa ei kuitenkaan ole olemassa tavallista tuolia, vaan miljoonia tuoliyksilöitä. Jokaisen tuoliyksilön verhoilussa on omat jipponsa ja temppunsa, jonka lisäksi tärkeää on se, mitä kaikkea kyseiselle yksilölle on tarpeen tehdä juuri tänään. Kaikki edellä mainitut palat vaikuttavat lopulliseen hintaan. Riippuen valinnoista ja verhoilun laajuudesta voi ulkoa päin samanlaisen tuolin verhoilulle tulla monta eri hintaa.

Seuraavassa postauksessa avaan hiukan perinteisesti verhoillun K-tuolin hinnoittelua, koska kyseinen tuoli on monelle tuttu, siitä on saatavilla monenlaista eri variaatiota ja sille voi tehdä monta eri sisältöistä verhoilutyötä, jotka kaikki vaikuttavat tuolin lopulliseen hintaan. Samasta syystä kahden eri tuolin hintoja ei voi suoraan verrata keskenään.

Verhoilu

K-tuolin verhoilu voidaan jakaa vielä useampaan alaluokkaan, joissa tehdyt valinnat vaikuttavat työn lopulliseen hintaan. Kaikki valitut materiaalit laskutetaan menekin mukaan ja työ tehdyn työn mukaan.

 • Pohjajousto: pohjalangat vai satulavyöt, joustinten korkeus ja määrä
 • Pehmustus: meriheinä vai lastuvilla, flokki vai hamppu, harmaavanu vai polyester-vanu, tehtävän rundin korkeus, selkänojan muoto
 • Päällystys: käsi- ja koneompelun määrä, tuolin muodot, nyöri vai tere, onko nappeja ja montako niitä on

K-tuolin verhoilu on pehmustuksen kunnosta riippuen mahdollista toteuttaa joko pelkkänä päällystyksenä tai uusimalla kaikki materiaalit. Jos tuoli on muuten kunnossa, mutta sieltä on esimerkiksi joustinten päällä oleva liina rikkoutunut (täytteet valuvat joustinten väliin), voidaan uusia vain tämä liina tuolin keskeltä.

 • Haitari verhoilun osuudelle 250-700€ + materiaalit 10-250€

Kangas

Kankaan hintaan vaikuttavia tekijöitä löytyy useita: onko kangas aitoa villaa, luonnonkuiduista valmistettu vai sekoitekangas. Kankaan kulutuskesto, kuviointi ja viimeistelyt vaikuttavat myös suuresti hinnan muodostumiseen. Tuolin muodot vaikuttavat kangasmenekkiin, mutta yleensä K-tuoliin menee parisen metriä kangasta. Verhoilijalta saatavien kankaiden metrihinnat vaihtelevat 50-300€:n välillä, joten jo pelkällä kankaan valinnalla voi helposti tuplata tuolin lopullisen hinnan. Laadukkaan kotikäyttöön soveltuvan kankaan saa alle satasella. Julkitiloihin soveltuvien kankaiden lähtöhinnat pyörivät satasen tuntumissa.

Kankaan hintaan sisältyy myös materiaalimenekin laskeminen ja kankaan leikkaaminen, joten omien kankaiden tuomisen yhteydessä kannattaa ottaa huomioon 20% nousu työn osuudelle, jotta korvataan tämä erotus.

 • Haitari kankaan osuudelle 50-600€ + postikulut noin 20€

Pintakäsittely

K-tuolin puuosien pintakäsittelyyn on monia eri mahdollisuuksia ja jos puuosat ovat tarpeeksi hyvässä kunnossa, ne voidaan jättää kokonaan käsittelemättä. Puuosat voidaan hioa kevyesti ja lakata, jolloin puuosien vanha pinta kulumineen jää näkyviin, mutta puun päällä on kuitenkin sitä suojaava lakkakerros. Toisinaan halutaan vaihtaa puuosien väriä tai pinnasta halutaan uuden näköinen, jolloin on syytä suorittaa lakkapinnan poisto joko hiomalla tai maalinpoistolla ja näin päästään petsaamaan pinnat uudella värillä ja lakkaamaan täysin uusi pinta tuolille. Asiakkaan niin halutessa, myös maalaus on mahdollinen.

 • Haitari pintakäsittelyn osuudelle 0-300€

Loppulaskun summa voi siis vaihdella 330-1870€:n välillä valittujen töiden ja materiaalien mukaan. Kaikki hinnat lasketaan tuntihinnan mukaan, joka on tällä hetkellä 55€, sisältäen arvonlisäveroa 24%. Hinnassa ei ole huomioitu muita mahdollisia töitä, jotka laskutetaan tehdyn työn mukaan.

Muita töitä ovat mm:

 • Liimaukset
 • Kolojen paikkaukset
 • Kuljetuspalvelu
 • Erilaisten suoja-aineiden ruiskutukset
 • Koristeet