Voit pyytää tarjouksen tuolin verhoilulle lähettämällä kuvan verhoiltavasta tuotteesta sähköpostilla, tekstiviestillä tai WhatsAppilla. Tarjouksen hyväksyttyäsi on aika valita kangas ja sopia tarkemmin työn etenemisestä. Tämä onnistuu parhaiten, jos tulet käymään Pii-Kettilän verhoomolla.

Voit tulla myös suoraan verhoomolle valokuvan tai verhoiltavan tuolin kanssa. Tällöin saadaan kaikki yllä mainittu hoidettua yhdellä kertaa.

Saadaksesi tarkan arvion kalusteesi verhoilulle, laitathan kuvan verhoiltavasta tuotteesta sähköpostilla, tekstiviestillä tai WhatsAppilla. Alkaen-verhoiluhinnaston löydät myös nettisivuiltamme. Lisäksi tähän tulee aina verhoilussa käytetyt materiaalit menekin mukaan sekä valittu kangas. Verhoiluhinnan muodostumisesta voit kurkata myös aiemmin blogitekstin: Mistä verhoilun hinta muodostuu?

Pikkutuolit saadaan usein verhoiltua päivässä. Isompien tuolien verhoiluun on hyvä varata muutama päivä, jopa viikko. Nojatuolit valmistuvat viikossa ja laiskanlinnat ja sohvat kahdessa. Isoihin joustintöihin ja kalustoihin on hyvä varata kuukausi.

Verhoilun kestoon vaikuttaa kuitenkin myös, kuinka monta työtä on edellä jonossa. Työjonon tilanne elää jatkuvasti toisten töiden valmistuessa oletettua ripeämmin tai toisissa töissä ilmenneiden yllätysten takia. Siksi työstä annetaan aikatauluarvio. Kun jono on edennyt kohdallesi, etenee työ sutjakkaasti.

Pii-Kettilän myymälästä löytyy satoja kangasvaihtoehtoja. On yksivärisisä, raidallisia ja ruudullisia kankaita. Suuria kuvioita ja pieniä kuvioita. Pehmeää ja karheaa. Jos jotain kangasta ei valikoimasta löydy, sellainen etsitään. Ostamalla kankaan verhoilijan valikoimasta, varmistetaan parhaiten kankaan laatu ja sopivuus verhoiltavaan kohteeseen.

Ulkonäköseikkojen lisäksi kankaan valinnassa kannattaa miettiä millaiseen käyttöön huonekalu on tulossa ja mitä vaaditaan sen kulutuskestolta. Myös huonekalun sijoituspaikka vaikuttaa kankaan valintaan. Itse pidän tärkeämpänä kriteerinä sitä, että kangas sopii asiakkaan omaan tyyliin, kuin että se olisi valittu kalusteen aikakauden mukaan. Kankaan valinnan lähtökohdaksi voi kuitenkin asettaa myös kalusteen tyylisuunnan. Verhoilijan näkökannalta on tärkeää miettiä myös kankaan soveltuvuus ja muotoiltavuus verhoiltavaan kohteeseen. Vaikka huomioitavia asioita on monta, löytyy oikea kangas asiantuntevan verhoilijan opastuksella vaivattomasti.

Pieniä tuoleja voimme toisinaan varastoida hetken ennen verhoilua. Isompia kalusteita meillä ei ole tilaa säilyttää. Jos aika on kuitenkin suhteellisen lyhyt, voidaan tästä poiketa. Lisäksi saatamme periä erillistä varastointimaksua isompien kalusteiden varastoinnista.

Todella huonokuntoisistakin tuoleista on usein loihdittu mitä upeampia ilmestyksiä, joten liikaa ei kannata tuolin nykyistä ulkonäköä arvostella. Tuoli kannattaa verhoilla, jos sinä pidät siitä, siinä on hyvä istua ja siinä on kestävä runko. Myös tunnearvo on huomionarvoinen seikka kalusteen verhoilua pohtiessa. Toisaalta on tärkeää huomioida myös ympäristö ja tuolin elinkaari: kaatopaikat täyttyvät jätteistä, jos tuolista saisi käyttökelpoisen pienillä muutoksilla, se kannattaa ehdottomasti verhoilla. Pidäthän mahdollisuuksien myötä huolta, että ostat aina laadukkaita huonekaluja, joilla on pitkä elinkaari. Jos päätät olla verhoilematta huonekaluasi, tarjoathan sitä ensin kierrätykseen ennen kaatopaikalle viemistä.

Teetämme kaikki pintakäsittelyt yhteistyökumppaneillamme, joiden työn jäljen olemme todenneet laadukkaaksi. Pintakäsittelyä varten sinun ei siis tarvitse erikseen etsiä tekijää, vaan saat koko huonekalun kuntoon yhdestä osoitteesta.

Asiakkaan tuodessa oman kankaan voi annettu tarjous muuttua työn osalta. Asiakas vastaa itse kankaan sopivuudesta kohteeseen. Verhoilija voi myös kieltäytyä tekemästä asiakkaan omalla kankaalla.

Pii-Kettilä kuljetuspalvelu kuljettaa kalusteet kiinteään tuntihintaan (tarkista ajankohtainen hinta hinnastosta). Pidemmille matkoille voidaan sopia erillistä tarjousta myös kuljetuksen osalle. Teemme myös yhteistyötä eri kuljetusliikkeiden kanssa.

Ensisijaisesti vanhoja huonekaluja kannattaa tarjota kierrätyskeskuksiin. Kalusteita voi tarjota myös meille, mutta harvemmin otamme niitä vastaan ihan jo säilytystilan puutteen takia.

Tuoli ennen ja jälkeen verhoilun